Marathon directeur Tjeerd Scheffer Leidenaar van ’t jaar 2019

Tjeerd Scheef is de ‘Leidenaar van 2019’. Hij werd gekozen door de leden van de Business Club Leiden (BCL). Jaarlijks kiezen deze 110 leden/vertegenwoordigers een persoon die zich het afgelopen jaar (jaren) bijzonder onderscheiden heeft en verdienstelijk gemaakt voor de Leidse gemeenschap. Business Club voorzitter  Chris Verplancke reikte hem vorige week de wisseltrofee uit, de Jonge Rembrandt.

Tjeerd Scheffer is initiatief nemer en organisator van de Leiden Marathon, die in mei vorig jaar voor de 30 ste keer werd gelopen. “Een uit de hand gelopen hobby “, zei Scheffer ooit. Hij liep meer dan drie decennia geleden met een clubje vrienden de marathon New York en keek de kunst af. Vervolgens richtte hij, met anderen, de Leiden Roadrunners Club op en nam het initiatief voor de Leidse marathon. Bij de eerste marathon liepen ruim 2.000 mee, dertig jaar later ging het in de richting van 20.000. Scheffer is topsportcoördinator van Leiden. En brengt jaarlijks, sinds 2020, op 15 juli een bezoek met bloemen aan (het standbeeld) van Rembrandt. De J9onge Rembrandt ontvangen voor zijn verrichtingen had daarom voor hem een bijzondere betekenis. “Ik moet wel snel weg”,  zei de gelauwerde bij de huldiging: “Ik ben net opa geworden en weet nog niet eens hoe mijn kleinkind heet”.

De overige winnaars in volgorde waren Daaf Sloos van de Leidse Rederij (2e) en Reanne van Kleef van Sleutelstad (3e). En de daarop volgende genomineerden: Willem Gressie, Pink Meltzer, Erna Kortlang, Meta Knol en Bep Monfils.

De Jonge Rembrandt werd eerder gewonnen door: Jochem Myjer (2012), Armin van Buuren (2013), Henry Lenferink (2014), Robert Strijk (2015), Emile van Aelst (2016), Gerard van den Berg (2017), Tom Holswilder ex aequo met Chris de Waard (2018) .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *