392 gemeubileerde appartementen op Big Boss lokatie

Houd uw ogen wel op de weg als u in Noordelijke richting de Schipholweg afrijdt alvorens rechts af te slaan naar de Willem de Zwijgerlaan. Stoplicht op rood! Voor u op het braak liggende terrein staat over een jaar of twee een appartementengebouw. De voormalige Big Bossbouwmarkt locatie, Maredijk 163-168, wordt eindelijk bebouwd nadat ze door speculanten decennia lang gegijzeld werd. Eind dit jaar een schop in de grond op de Ypenburgbocht/Maresingel voor een appartementencomplex met 392 gemeubileerde appartementen voor studenten en expats.

Het rommelveld aan het topje van de Schipholweg is nu nog een opslagplaats  van de gemeente. De tijdelijke Catharinabrug ligt er door te roesten plus hopen, hopen, zand en stapels stenen. De toekomstige compleet ingerichte studio’s die hier verrijzen, hebben een eigen keuken, toilet en douchevoorziening. Het gebouw wordt 4 á 5 verdiepingen hoog met fitnessruimte en wasserette en meer faciliteiten. Een veertigtal van de studio’s is gereserveerd voor ‘Short Stay’ studenten of expats.

Op de begane grond algemene voorzieningen, stallingsruimte voor fietsen en auto’s. De bouwblokken van het appartementengebouw zijn verbonden met een loopbrug. Het zuidelijke blok heeft binnenhof en is carrévormig. Het noordelijke blok heeft een L vorm. Hier op de begane grond wordt het overgrote deel van de auto’s geparkeerd. Langs het complex loopt een doorgaand fietspad met trottoir. Het gebouw heeft een gelaagde bouw- en nokhoogte van 12,58 meter aan de kant van de Haarlemmertrekvaart en 18,58 meter aan de kant van de Ypenburgbocht. Het meer noordelijke deel van het gebouw heeft een gelaagde bouw- en nokhoogte van 12,58 meter en 15,58 meter. Er is een binnentuin en een besloten gemeenschappelijke buitenruimte rondom. Het dakvlak wordt ingericht als groen dak in combinatie met zonnepanelen

Alleen studenten?

De woonruimten kunnen mogelijk ook beschikbaar komen  voor werkende jongeren, bijzondere doelgroepen en statushouders, staat te lezen in de gemeentelijk documenten. Over wonen voor ouderen echter geen woord. Was vermenging van jonge – en oude bewoners geen succesformule. Bosjes senioren willen graag hun (te) grote huis kwijt en een kleine zelfstandige woning nu er een gat gevallen is in hun woonopties na opheffing van de verzorgingshuizen.

Omdat het gebouw wind wegvangt van de Maredijkmolen en de Molen de Herder (aan de Haarlemmertrekvaart) moet nog overleg  gepleegd worden met de Provincie over hun eeuwenoud (wind) recht.

Halfweg de vorige eeuw werd de Maredijk doorsneden en zeg maar ondergeschoffeld door de brug over de Haarlemmertrekvaart/Willem de Zwijgerlaan. De buur van het nieuwe appartementencomplex is een historische pand Maredijk 161 (rechts op de foto) die heeft een monumenten status sinds 2006.  Er is een kantoor in gevestigd. Daarnaast,  Maredijk 159, een pand ingeklemd tussen de brug en de Haarlemmertrekvaart is een studentenhuis met 11 bewoners. Brand verwoeste het ooit, gekraakt werd ’t maar nu een studentenhuis ‘Uit de bocht’ heet het. Op hun monumentale duur staat het adres in sierletters: staat  Ypenburgbocht 1.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *