Julianastraat twee keer herbestraat binnen een jaar

Het wordt mooi en klimaatbestendig de Julianastraat en de Anna Paulownastraat in Noorderkwartier Oost. De staten worden heringericht met klimaatadaptatie, door ruim 700 m2 te vergroenen. Het water beter af te laten vloeien bij harde regenbuien en te voorkomen dat het bij hittegolven minder warm wordt. Bij het kiezen van planten en bomen heeft de gemeente gekeken naar de biodiversiteit. In het ontwerp is ruimte voor geveltuinen, zodat bewoners ook voor hun huis extra groen kunnen planten. In de straten staan nu 36 bomen. Dat worden er 45. Bij een aantal parkeerplekken en fietsenrekken worden als proef speciale stenen gebruikt die water doorlaten met als doel bodem uitdroging en bodemdaling te beperken. Met de inrichting van deze twee straten laat de gemeente zien hoe de rest van het project Noorderkwartier Oost eruit gaat zien. De kosten zijn € 1,6 miljoen. In november/december vorig jaar lag de Julianastraat ook open vanwege aanleg nieuwe riolering.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *