Leidens publieke lokale zender Sleutelstad gaat ook TV verzorgen

“De opening van onze nieuwe studio is verplaatst naar je huiskamer”, meldt Sleutelstad eigenaar en hoofdredacteur Chris van Waard. Sorry, Coronavirus, hé”! “Maar wat in ’t vat zit, verzuurt niet, dat gelegenheid borreltje en hapje houd je echt tegoed”. Zijn  nieuwe studio kwam er vanwege media bedrijfsuitbreiding: TV uitzendingen verzorgen. Dat hij zijn zakelijke vleugels kon uitspreiden, vloeit voort uit de aanwijzing van Sleutelstad als Leiden’s lokale nieuws zender. Hieraan zit een aardige subsidie vast van het Commissariaat van de media.

Op vrijdag 20 maart om 17.00 uur verricht media wethouder Yvonne van Delft de openingshandeling. Op die datum en dat tijdstip kan iedereen alles live volgen op radio, tv en internet. Kanaal 46 (Ziggo) of via sleutelstad.nl/tv: 107.5 FM, kabel 102.4 of via sleutelstad.nl . Alles in 50 uur lang uitzenden live op radio en tv.  

En je plannen Chris?  “Presentatie van onze nieuwe huisstijl;  verder op poten zetten van Sleutelstad TV;  intensivering samenwerking met Omroep West plus lancering van onze nieuwe website sleutelstad.nl” . Verder is hij van plan de studio’s van Leiden te perfectioneren en de studio’s Leiderdorp, Oegstgeest, Voorschoten en studio Zoeterwoude verder uitbouwen. Hij start tevens een pilot journalistieke versterking lokale omroep, een project gericht op de professionalisering van lokale publieke omroepen. Hiervoor sleepte hij een subsidie in de wacht. Van Waard: “Met deze inkomsten nemen wij voor het eerst betaalde krachten in dienst”. Zijn mediabedrijf steunt nu nog uitsluitend op ca. 70 vrijwilligers. “Allemaal collega’s, eigenlijk mijn maatjes, die graag interviews doen, radio maken leuk vinden, muziek draaien als liefhebberij en op hun vakgebied wat te melden hebben”. Cadeausuggestie? “Adverteer bij ons”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *