Jan Wolkersstaat racebaan voor scooters

De bewoners van de Jan Wolkersstraat schreven de gemeente een brief ‘op poten’ over de verkeersonveiligheid voor hun deur. De afgelopen maanden werden drie katten van buurtbewoners overreden, waarvan zeker twee door (te) snel rijdende scooters, vertelt een buurtbewoonster Corine Flach. De Jan Wolkersstraat is een 250 meter lange, kaarsrechte weg in de nieuwbouwwijk ‘In de Hoven’. “Met al dat race verkeer vrezen wij voor onze spelende kinderen”, aldus Flach.

Flach en medeondertekenaars van de protestbrief aan de gemeente eisen snelheidsbeperkende maatregelen speciaal gericht op scooters. Toen eind 2013 de eerste bewoners in dit deel van de schrijversbuurt betrokken, leefden zij in de veronderstelling nu in een rustige verkeersluwe buurt te gaan wonen. Een veilige plek voor kinderen en huisdieren.

De Jan Wolkersstraat ligt langs de spoorlijn Utrecht-Leiden in een 30 km. zone en is slechts aan één zijde bewoond. De staat loopt dood voor auto’s maar doorgaand voor fietsers. Het fietspad vormt een korte verbinding tussen de Haagweg en het bedrijventerrein Roosevelt. Er bestaan plannen om deze fietsverbinding tot regionaal fietspad te promoveren het geen zeker een toename van verkeer tot gevolg heeft.

De gemeente om commentaar gevraagd over de onrust van de bewoners heeft aan 8 woorden genoeg: “Er is al snelheidsremming aanwezig door 4 verkeersplateaus”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *