Minister Slob bij Leidse B.S.O.

Maandag bezochten minister Arie Slob (Onderwijs) en staatssecretaris Tamara van Ark (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) de Lorentzschool en de BSO ’t Kasteel Roomburg, die op het terrein van Roomburg Hockeyclub staat, aan de overkant van de straat. Bewindslieden kwamen hun licht opsteken hoe de opening van de basisschool en de kinderopvang in de praktijk verloopt. ‘Goed, maar best wel ingewikkeld’, was kort samengevat wat zij hoorden “Met 11 verschillende scholen en meer dan 213 kinderen was het een hele puzzel de schooldagen van de kinderen aan te laten sluiten bij de kinderopvangdagen. Maar volgens directeur Gerda Oomkes van kinderopvang ’t Kasteel waren zij er goed in geslaagd.

“De kinderen genieten weer op school en op de kinderopvang die na de corona tijd met kleinere klassen en groepen werkt”, vertelt zij. ,,Dat vinden ze  fijn en lekker knus’’, aldus directeur Gerda Oomkes van kinderopvang ’t Kasteel in Leiden. Van Ark en Slob kwamen in Leiden kijken hoe de versoepelde coronaregels uitwerken. Niet alle leerlingen en BSO bezoekertjes zijn teruggekeerd. Kinderen in gezinnen met kwetsbare ouders, houden hun kind soms liever nog thuis om elk risico van besmetting te voorkomen. “Wij hopen ook hen weer snel te zien”, aldus Lorentzschool-directeur John van Bezouw.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *