Samen Thuis, samen uit

Het thema van Leidens Ontzet 2020 is ‘Samen thuis, samen uit’. Deze slogan, nou het omgekeerde eigenlijk, staat ook op de shirt van de maandagavond loopgroep van Leiden Atletiek. Deze dames lopen hard maar wel keurig op 1 ½ meter afstand. Afstand houden, dat is nou precies het probleem waarom het 3 October feest drastisch ingeperkt moest worden. Geen optocht, noch kermis dit jaar, wel kleinere festiviteiten die vooral in de wijken  gevierd moeten worden. Vanwege het covid-19 besmettingsgevaar mag de Leidse  binnenstad op 2 en 3 oktober niet vol met mensen staan. Naast kleinschalige activiteiten op de Garenmarkt en bij De Waag zijn er een online programma’s te zien. Met ‘Samen thuis, samen uit’ worden de Leidenaren aangemoedigd dit  ‘Feest der feesten’ dit jaar dicht bij huis en in hun buurt te vieren. Met de SRV-wagen ‘De Rijdende Geus’ trekt het 3 October comité de wijken in. Zo ervoor zorgend dat het Leidens Ontzet veilig gevierd wordt dit jaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *