Ambachtsplein deel van Energiepark opgeleverd

Vorige week weer een stukje Singelpark opgeleverd dat gedeeltelijk plein heet, het Ambachtsplein. Hier kunnen 82 auto’s geparkeerd  worden en heeft ook een groen deel. Het ligt tussen de Nuon-centrale en het Tweelinghuis. Aan het plein, tegen de oostgevel van de Nuon-centrale, staat het gebouw van de voormalige Vuilverwerking. Ook hier een uniek industrieel erfgoedgebouw waarin nu een steenhouwerij Bambam (genoemd naar het buurjongetje van Fred Flinstone) is gevestigd en de ambachtelijke bierbrouwerij Pronck. De oude portiersloge van de energiecentrale doet nu dienst als kiosk op het plein. Het plein wordt ook een evenementenlocatie waar elk jaar twee evenementen van Cat 2a en twee van Categorie 2b zijn toegestaan aldus de gemeente. Dat is het geluidsniveau van  muziek met versterkers die maximaal 60 tot en 85 decibel  voortbrengen. Alleen met (kei) hard praten kun je elkaar  verstaan of zet even  thuis even de haardroger aan dan weet je ook alles van de geluidssterkte en het toegestane aantal decibellen op deze evenementenlocatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *