Mijd Leidens centrum met een zwakke blaas

Het enige openbare (betaal) toilet in Leiden naast het stadhuis is afgebroken. Om daar weer te kunnen toiletteren moeten Leidenaren met een blaas – en darm klachten ’t ophouden tot medio 2021. In Alkmaar heeft de gemeente op het Waagplein een heel rijtje (gratis) openbare toiletten geplaatst. Heeft de Kaasstad wel geld over voor haar burgers met lever, maag en darmklachten plus de veel plassers met vergrote prostaten?

De gemeente Leiden meende zich met de mogelijkheid van de horecatoiletten voldoende van haar burgerplicht gekweten te hebben, een argument dat in coronatijd en meldingsplicht geen opgeld meer doet. Verder vindt het stadsbestuur dat de ondergrondse parkeergarages een alternatief zijn, voor mensen met hoge nood. Het centrum management, daartoe aangespoord,  komt in dat opzicht evenmin op voor het winkelend publiek. Eerder werd hygiëne en besmettingsgevaar als excuus aangewend. Echter de openbare toiletten, waaronder een gehandicapten toilet waar ook baby’s verluierd kunnen worden, in Alkmaar worden na elk gebruik door een beheerder gereinigd. Heeft Leiden heeft minder oog voor haar hulpbehoevende stadgenoten dan andere steden? 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *