Wordt ‘De Genesissleutel’ weer een bestseller?

Zaterdag signeerde de Leidse auteur Jeroen Windmeijer zijn laatste thriller De Genesissleutel bij Boekhandel Kooyker op de stoep, een nieuw deel in een serie boeken over Latijns-Amerika. Het nieuwe verhaal speelt zich af in de Peruaanse Nazcawoestijn, een geheimzinnige omgeving waar door het gortdroge klimaat de tijd stil lijkt te hebben gestaan.

Als de Nederlandse gids Ángel en de Peruaanse piloot Luz laag over de woestijn vliegen, zien zij onder zich, tussen de beroemde Nazca-lijnen, iemand in de brandend hete zon liggen. Zij landen de Cessna, redden hem en brengen hem vervolgens naar een ziekenhuis waar hij later weer spoorloos uit verdwijnt. De woorden die de oude man bij zijn redding stamelt: “Waar zijn de doden?”, “Open het oog!” laten het tweetal niet los. Bij Ángel en Luz dringen steeds meer vragen zich op: voor wie, of voor wát, is deze priester op de vlucht?

In een race tegen de tijd wordt tijdens hun spectaculaire zoektocht door de woestijn steeds meer een tipje van de sluier van het mysterie opgelicht. De lezer krijgt zicht in een alternatieve geschiedenis van de mensheid. Hun belevenissen zetten de hedendaagse beschreven historie volledig op z’n kop met een andere interpretatie van de Bijbel. Kan het zo zijn dat buitenaardse wezens, de ancient astronauts, in een ver verleden onze aarde hebben bezocht?

En Jeroen, welk deel van je boek is nou feit en wat is fictie? Windmeijer: “De verhouding is ongeveer 50/50”

De Genesissleutel is een spannend boek in de beste Dan Brown traditie gelardeerd met intrigerende Bijbelse symboliek. Een echte ‘pageturner’ die je gewoon niet weg kán leggen.

Antropoloog Jeroen Windmeijer (1969) debuteerde in 2015 met Het Petrusmysterie, een thriller waarin Romeinse en Bijbelse geschiedenis verweven de geschiedenis van Leiden, daarop volgden Het Pauluslabyrint, Het Pilgrim Fathers Complot, De Offersen Het Isisgeheim.  Windmeijer was tot 2019 leraar godsdienst en maatschappijleer op het Visser ’t Hooft Lyceum, maar is nu voltijds schrijver. De Genesissleutel (HarperCollins Holland), 400 blz. € 21,99

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *