Flyeren om Roomburgerpark te redden

Vrijwilligers van de ‘Vrienden van het Roomburgerpark’ deelden zaterdag op de markt flyers uit met de oproep voor  handtekeningen ter ondersteuning van de referendumaanvraag. Vertegenwoordigers van de oppositiepartijen in de gemeenteraad hielpen mee. Voorwaarde voor een referendum is 5.000 ondersteuningshandtekeningen. Het  bleek zaterdag best moeilijk mensen te interesseren voor de goede zaak. Inmiddels wordt de sfeer over de vraag meer groen of een extra hockeyveld echter steeds onvriendelijker. Er wordt op de man gespeeld en je handtekening weggeven ontraden.

door Hans Schuurman

Waar gaat ’t ook weer over? De referendumaanvragers verzetten zich tegen de plannen van het college van B.&W., D66, GroenLinks en PvdA, in het Roomburger wijk(sport)park een vierde kunststof hockeyveld aan te leggen en wijzen de college vergroening plannen af. Om de herinrichting te verhinderen, vroegen zij een stadsvolksraadpleging. Als binnen zes weken 5.000 ondersteuning handtekeningen verzameld worden vindt, op 17 maart, gelijktijdig met de Tweede Kamer verkiezingen, de stemming plaats.

Onaardiger

In de aanloop tot dit eventuele referendum wordt de sfeer steeds onaardiger. Een stadsbestuurder zijn onpartijdigheid wordt ter discussie gesteld omdat hij hockeyende dochters heeft. Het stadsbestuur zou geprobeerd hebben de referendum stemming naar een later tijdstip, niet gelijktijdig met de Tweede Kamer verkiezingen, door te verschuiven. De hockeyclub wil een referendum voorkomen en ontraad haar achterban de aanvraag te ondersteunen. En het bericht dat referendum aanvrager, huisarts Jeroen Birnie, de patiënten van zijn groepspraktijk misbruikt met een oproep het referendumverzoek te ondertekenen.

Birnie zet deze beschuldiging desgevraagd graag in het juiste perspectief: “Ik heb inderdaad een aantal van mijn patiënten, ongeveer 70 van de 5.400 gemaild. Van hen had ik instemming gevraagd en mijn berichtje afgesloten met de zin of zij geïnformeerd willen blijven, hierop kreeg ik één mailtje hem niet meer te mailen”. Mijn beroepscode als arts schrijft mij voor mij actief op te stellen als de publieke gezondheid geschaad wordt, aldus Birnie. 

Voor of tegenstanders van de herinrichting van het Roomburgerpark kunnen voor informatie terecht op www.roomburgerparkgroen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *