Referendumverzoek ‘Roomburgerpark’ oogst in 3 e week 899 handtekeningen

Na drie weken van het definitief referendumverzoek over het raadsvoorstel ‘Inrichtingsplan wijksportpark Roomburgerpark’ zijn er in totaal 4.211 geldige ondersteuningsverklaringen ingediend. Vorige week was dit aantal 3.312. Er zijn 114 ondersteuningsverklaringen ongeldig verklaard, omdat het niet-kiesgerechtigde personen betrof of er meer dan één formulier per kiesgerechtigde is ingeleverd. Van de 4.325 binnengekomen ondersteuningsverklaringen zijn er 4.193 online afgegeven met behulp van DigiD en zijn er 132 handtekeningen gezet op één van de locaties in de stad. Er zijn in totaal 5.000 steunbetuigingen vereist om een referendum te laten doorgaan. De ondersteuningsverklaringen kunnen tot en met 17 januari 2021 worden ingediend

Op verzoek van de schrijver, uit angst voor militanten, deze anonieme reactie:

Sinds bijna 35 jaar ben ik inwoner van Leiden en in al die tijd heb ik nog niet zo’n (bijna) militante groep medebewoners gezien als nu de anti-hockey mensen. Werkelijk alles wordt uit de kast getrokken en niets wordt geschuwd om hun zin door te drijven. Als je kijkt naar de enorme brei van argumenten dan is het duidelijk dat werkelijk ieder argument wordt gebruikt en dat plaatst alleen maar meer vraagtekens achter hun intenties.

Is het niet geld dat het juiste argument is dan is het wel groen en als blijkt dat er meer groen voor terug komt dan is het wel ‘dat ene soort bladluis dat werkelijk nergens in Nederland nog voorkomt’ en is dat het niet dan zijn het wel de gekapte bomen en is dat het niet dan is het wel iets anders. De wijze van ageren lijkt enorm op hoe Trump-aanhangers hun leider in alles volgen en het is voor de gemiddelde Leidenaar ondertussen tenenkrommend. En dat een huisarts zijn vertrouwensrelatie met zijn patiënten gebruikt om zieltjes te winnen dat gaat mij persoonlijk echt veel te ver en lijkt me volstrekt onethisch.

Ik heb niet eerder meegemaakt dat een bewonersgroep zich op een dergelijk stugge en ogenschijnlijk weinig coöperatieve wijze manifesteert. De media hobbelt maar achter deze militante groepering aan en dit alles zorgt voor één ding, mijn stem krijgen ze absoluut niet. Een referendum van € 500.000 gemeenschapsgeld en dit alleen om je zin door te drukken.

De groep mensen die in directe zin last van de uitbreiding heeft is beduidend kleiner dan de groep mensen die hier plezier van heeft. De leden van de club plus alle tegenstanders en alle ouders, familie en vrienden die komen kijken. Wat mij betreft liever een paar miljoen meer voor al die enthousiaste sporters die met plezier door het leven gaan (en alle mensen langs de lijn die hier van kunnen genieten) dan die azijn zeikerige groep militanten hun zin geven. Een groep die maar één ding kan en dat is polariseren … net als al die Trump-aanhangers.

Om de militanten voor te zijn. Ja, mijn kind heeft ooit gehockeyd.

En ja, ik blijf anoniem uit angst voor die militanten.

Een gedachte over “Referendumverzoek ‘Roomburgerpark’ oogst in 3 e week 899 handtekeningen

  1. Ik kan mij helemaal vinden in de reactie van de anonieme schrijver. Ik werd tijdens het uitlaten van mijn hond in het roomburgerpark ook benaderd voor een handtekening vóór het referendum om te voorkomen dat het duurste hockeyveld van Nederland (6 miljoen euro) ten koste van openbaar groen er zou komen. Toen ik beleefd aangaf niet te willen tekenen omdat ik vóór het herinrichtinggsvoorstel ben en dat het niet om 6 miljoen gaat voor een hockeyveld maar dat het plan veel meer behelst dan alleen dat, werd ik voor leugenaar uitgemaakt. Op social media voeren de tegenstanders ook zo’n valse campagne met desinformatie, alles om hun doel te bereiken. Zelfs raadsleden van de Partij voor de Dieren mengen zich op onheuse en raadslid onwaardige wijze in de discussie op het medium Nextdoor en maken zich schuldig aan het beschadigen van wethouders die zich alleen maar bezighouden met het uitvoeren van besluiten, die nota bene met instemming van de raad zijn genomen! Hoezo geen respect voor het democratisch proces!! Het is beschamend dat dit soort partijen (PvdD, SP, Partij Sleutelstad) zich bezighouden met dit soort praktijken. Het inrichtingsvoorstel is een fijn compromis waar alle partijen voordeel aan hebben. Het is niet voor niets dat 75% van de gemeenteraad incl. Groen Links voorstander is van het inrichtingsvoorstel, omdat verlies aan groen ruimschoots wordt gecompenseerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *