Vaccinatie zorgprofessionals in deze week

Vorige  week kreeg de eerste Nederlander die niet deelnam aan een klinische studie een vaccin tegen corona. Voor velen een reden tot optimisme. Het einde is in zicht, nog even volhouden en we zijn van alle beperkingen af, hoopt men. Volgens een recente peiling is driekwart van de Nederlanders bereid zich te laten vaccineren.

De GGD Hollands Midden meldt dat zij op 15 januari begint met het vaccineren van het zorgpersoneel, de  medewerkers van de Leidse verpleeghuizen en thuiszorg. Zorgmedewerkers die hiervoor in aanmerking komen, krijgen een uitnodiging van hun werkgever. De vaccinatie van deze beroepsgroep neemt ongeveer drie weken in beslag. De GGD opent vooralsnog één vaccinatielocatie voor de zorgprofessionals, het Event en Convention Centre Leiden, beter bekend onder de voormalige naam Holiday Inn. 

De GGD legt uit dat er nu nog maar één vaccinatielocatie is vanwege de condities waaronder met het Pfizer-vaccin gewerkt dient te worden. Voor zorgmedewerkers die met het openbaar vervoer komen zijn pendelbussen geregeld die iedere vijftien minuten vanaf Centraal Station Leiden vertrekken naar het Event Convention Center Leiden.

Vanaf maart zijn de circa 25.000 thuiswonende Leidenaren van 60 tot 75 jaar als die in staat zijn naar centrale locaties te komen aan de beurt voor het Pfizer – óf  Moderna vaccin in enting. Niet mobiele 60-plussers plus ouderen van 75 jaar en ouder krijgen het vaccin van Moderna vaccin op een nog nader bekend te maken locatie en tijdstip. De vaccinatie met het Pfizer vaccin bestaat uit 2 prikken met ongeveer 21 dagen ertussen. Vanaf april krijgen de GGD’s een rol bij de vaccinatie van 6,5 miljoen gezonde jongere Nederlanders

De GGD Hollands Midden werkt er hard aan en verzekert dat meer vaccinatielocaties beschikbaar komen, maar geschikte locaties zijn schaars in Leiden en omgeving. Zij is bovendien heel voorzichtig met het exact en definitief noemen van plaatsen en tijden omdat door onvoorziene omstandigheden zo weer kunnen veranderen. Zij verwijst voor informatie naar een landelijk telefoonnummer 0800-1351. De GGD adviseert mensen met een kwetsbare gezondheid hun vragen te richten aan hun huisarts. De link naar de vaccinatiestrategie van het RIVM is: https://www.rijksoverheid.nl/documenten/publicaties/2021/01/04/vaccinatiestrategie-flowchart.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *