Leidse bus abri’s worden in sneltreinvaart vervangen

Donderdagochtend werd in de Merenwijk aan de Ketelmeerlaan, schuin tegenover winkelcentrum de Kopermolen, de eerste milieuvriendelijke nieuwe abri geplaatst. Er komen 163 van deze super moderne overdekte bushaltes in de stad. De wissel klus wordt met 4 per dag, voortvarend aangepakt. De oude abri’s gingen 30 jaar mee en het materiaal van de nieuwe nog veel langer, want de bushalte is circulair, vertelt de gemeente. Wat wil zeggen dat alle materialen hergebruikt kunnen worden en onze moeder aarde dus niet nog verder wordt uitgeput. Op het dak liggen zonnepanelen die in de elektriciteit voorzien van de verlichting en een touchscreen voor reis informatie. Bovendien hebben sommige abri’s Wifi en in het stadscentrum zelfs een defibrillator (AED).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *