Meer vraag naar stadsgroen dan aan hockeyvelden?

‘Laat de Leidse parken in onze versteende stad met rust, stem tégen bij het referendum over het herinrichtingsvoorstel van het Roomburgerpark’.  Die boodschap wilden een half dozijn papierprikkers zaterdag in het Plantsoen en het Roomburgerpark onder de aandacht brengen.  De komende zaterdagen geven ze het Kooipark, de Tuin van Noord, Matilo, de Leidsche Hout en Cronesteijn een extra schoonmaakbeurt . “Stem tégen op 17 maart”, zegt Jeroen Birnie.

Deze huisarts en mede-initiatiefnemer van het referendum wijst op het gezondheidsbelang van openbare parken:  “Gemeentes moeten van de Gezondheidsraad openbaar groen juist uitbreiden, maar uitgerekend Leiden wil park vervangen met een (plastic) hockeyveld”. “Volstrekt onnodig”, vervolgt Birnie, “uit de gegevens van de Koninklijke Hockeybond zelf blijkt dat het aantal hockeyvelden van Leiden en haar buurgemeenten gezamenlijk ruim aan de vraag voldoet en het animo voor de hockey sport jaarlijks met 5% afneemt.

Het was een mooie ludieke actie. Als regelmatig bezoeker van de Leidse (singel) parken moet het de schrijver/fotograaf dezes ook van ’t hart, dat er echt niet zo veel op te ruimen viel zaterdag en ook geen overvolle afvalbakken. Boodschap van ’t park: ‘Leidenaren deugen’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *