Geslaagde april grap roept op tot meer bewegen.

De beweegtrap van de Hogeschool Leiden was een geslaagde april grap die landelijke ruime bekendheid kreeg. Een grap met een boodschap over gezond bewegen met een beweegtrap die vorige week donderdag in gebruik zou worden genomen. Via de sociale media kondigde Monique van Ark, coördinator van de Pabo sportklas, aan dat in Leiden als eerste in Nederland de centrale trap in de schoolhal tot beweegtrap werd omgebouwd. Omhoog naar verschillende verdiepingen met klimtouwen, gebruik kunnen maken van voet- en handsteunen en als beloning een relaxte glijbaan naar beneden.

door Hans Schuurman

We doen dit om de studenten en medewerkers te stimuleren meer te bewegen tijdens de studie en hun werkdag, zo kondigde Van Ark haar gedurfde plan aan op de sociale media. Degenen die vorige week donderdag even kwamen kijken en niets van een verbouwing aantroffen, zeiden “Oh, ja,  natuurlijk dacht ik wel dat het een april grap was, maar ik wou alleen even zeggen dat ik het jammer vind dat er hier niets te klimmen valt”.

“Dit is een signaal dat aan de bewegingsdrang van jonge mensen meer tegemoet te komen”, aldus de Hogeschool docente. “Een dynamische dag bieden aan studenten en basis school en voortgezet onderwijs leerlingen, is het doel wat haar voor ogen staat. En zij vervolgt:. “Daarom hebben we op de pabo van Hogeschool Leiden de pabo sportklas waar toekomstige groepsleerkrachten worden opgeleid voor Specialist Sportieve en Gezonde School”. Van Ark heeft tot slot nog een tip: “Geen grap hoor”: Scholen kunnen tot 19 april een subsidie van € 3.000 aanvragen bij de ‘Gezonde School en die overheidssteun gebruiken voor hun leerkrachten  om ‘de post-hbo opleiding Specialist Sportieve en Gezonde School te volgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *