Koningsdag in de Fruitbuurt

De speeltuin Zuiderkwartier in de Fruitbuurt mocht voor Koningsdag één dagje eerder open. Op deze zonnige Oranje dag vorige week verzamelden zich ca. 100 kinderen en hun ouders. De dag werd geopend met een Oranje jachtseizoen, een variant op de  berenjacht die bestond uit het tellen van het aantal oranje voorwerpen die bewoners achter hun raam gezet hadden. Er was een stoepkrijtwedstrijd met prijzen voor de mooiste en origineelste tekening. En er werden op verschillende plekken in de wijk mini concertjes gegeven voor het huis van mensen op te vrolijken die minder goed ter been zijn. Ouderen werden door vrijwilligers bezocht met een kom soep. “Alle activiteiten waren gericht op onderling contact, verbondenheid”, zegt buurtorganisator Sandra La Lau. Kinderen die met elkaar spelen, ouders die samen een praatje maken, senioren die veel alleen zijn, zij allen werden bezocht. “Er is veel eenzaamheid in de wijk”, aldus La Lau’ “en corona maakt ontmoetingen extra ingewikkeld”. Buurtzorg Fruitbuurt gaf organisatorische ondersteuning aan dit Oranjefeest voor jong en oud.   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *