Landelijke spandoekactie ‘Stop Motorlawaai’ in Leiden

Ap Zwinkels voerde tijdens Hemelvaart en Pinksteren actie tegen motorlawaai. Samen met Thijs Vos van Partij Sleutelstad rolde hij een spandoek uit om aandacht te vragen voor dit onnodige lawaai van brullende motoren langs de Voorschoterweg. De overheid besteedt te weinig aandacht aan deze vorm van wetsovertreding, het protest is tot nu toe aan dovemans oren.  Zwinkels: “Voor auto’s worden de regels steeds strenger, maar motoren slippen tussen de mazen van het net  door. Volgens metingen zijn er overdag en ’s nachts geluidspieken rond 90dB(A), dat is tegen de pijngrens aan. Een inventarisatie van de overlast bij bewoners langs de Voorschoterweg en de Churchhilllaan leverde een gemiddelde score op van 9,2 uit 10.

Alle actiegroepen doen een klemmend beroep op gemeentebesturen en provincies om dit illegale pretlawaai daadkrachtig aan te pakken en tegen overtreders van geluidsnormen krachtig op te treden. “Te lang al wanen zij zich onaantastbaar en kunnen zoveel herrie maken als zij leuk vinden”, aldus Zwinkels. “Dit kan écht zo niet langer, wij zijn niet tegen motoren, auto’s of bestuurders, maar wel tegen respectloos gedrag

2 gedachten over “Landelijke spandoekactie ‘Stop Motorlawaai’ in Leiden

 1. Aan Ap Zwinkels

  Ik lees,uw stukje in het Leidsch Nieuwsblad.Ik woonde van mijn tweede tot 25 ste in het Jacques Urlusplantsoen.Mijn moeder leeft niet meer werd kwaad als ze huiskamer raam open had zomers en er kwam weer zon herrie maken de motor voorbij we woonde aan de churchilllaanzijde.Als we op balkon buiten zaten gingen we naar,binnen voor de Herrie je kon elkaar niet verstaan.En dan die motoren die zon knal uit uitlaat geven.Ze is nu 14 jaar dood maar vergeten doe ik het niet.Waar ik nu woon zit speelveld en fietspad tussen en in mijn huiskamer met ramen dicht hoor ik de motoren als ze,ggegasven.Als ik langs de churchilllaanzijde.Als loop dan geven ze extra gas als weg vrij is om met drie dubbel dan 50 km tot stoplicht te scheuren niet normaal.Mijn moeder stond met haar handen na te doen van gooi het gas pedaal nog meer open ook is de churchilllaan gevaarlijk fietsers rijden aan verkeerde kant rijden telderskade kruising door rood het is niet meer als mijn kindertijd ben nu 57.Dit wilde ik even kwijt.

  Met vriendelijke groeten van J EC van Riet.

  • Dag meneer of mevrouw Van Riet,

   U hebt gereageerd op een stukje in het Leids Nieuwblad over onze actie tegen het lawaai van motoren. Veel mensen in Leiden ondervinden ernstige overlast, niet alleen wanneer de motor langs komt scheuren, maar veel mensen krijgen later gezondheidsklachten. Ik lees, dat u langs de Churchilllaan woont. Klopt het dat u zich al eens bij ons hebt aangemeld? Als dat niet zo is kunt u dat alsnog doen op onderstaand e-mailadres.

   Ap Zwinkels
   Burgerinitiatief Stop Motorlawaai in Leiden
   Meldpunt: motorlawaaileiden@gmail.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *