Gehandicaptentoilet in openbare ruimte overheidstaak?

Het bezoekers toilet met hoge instap en het lager gelegen rolstoel toegankelijke gehandicapten toilet ernaast bij de Catharinabrug zijn weer verdwenen. De gemeente informeert het publiek dat hier met volle blaas arriveert middels een bord dat met de app. HogeNood waar men een toilet  in de buurt kan vinden. Inderdaad, vind ik enkele adressen van horecagelegenheden op enkele honderden meters afstand, die hun toilet beschikbaar stellen. Het zijn overigens dezelfde etablissementen die zich al voor de coronapandemie  bij de site HogeNood hadden aangemeld. Geen van deze cafés restaurants beschikken echter over een gehandicapten toilet, zie ik op mijn scherm. Met uitzondering van BplusC in de Nieuwstraat met variërende openingstijden 6 dagen per week.  

Het college van B.&W. kreeg van de gemeenteraad vorige maand opdracht beter voor toiletvoorzieningen te zorgen voor Leidenaren die vaak heel nodig moéten. Met het plaatsen van  een verwijzingsbord geeft zij uitvoering aan deze motie. Andere dan het handjevol horeca bedrijfjes hebben collega bedrijven de HogeNood oproep niet in daden omgezet. Op de website ‘Hoge Nood‘ van de Maag Lever Darm Stichting (MLDS) staat Leiden op plaats 153 van de 255 onderzochte meest openbare toilet vriendelijke gemeenten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *