Bouw van de nieuwe 5 mei sporthal kan beginnen

Voor de bouw van het nieuwe Indoor Sporthal Centrum (ISC), een topsporthal plus breedtesporthal aan de Telderskade is een aannemer gevonden, maakte sportwethouder Paul Dirkse vorige week bekend. Het werk begint dit najaar en duurt ca. twee jaar. De bouwkosten plus elektronische – en werktuigbouwkundige installaties gaan maximaal € 15 miljoen kosten. Het ISC vervangt de gedateerde 5 Meihal en de 3 Octoberhal.

door Hans Schuurman

De bouw van het ISC is gegund aan is  Remmers Bouwbedrijf uit Tilburg die  samen met BRI Electrotechniek en BRI Klimaattechniek uit Wateringen het werk op zich neemt. De topsporthal krijgt een maximale bezoekers capaciteit van 2.435, de kleinere breedtesporthal wordt in de toekomst gebruikt door Leidse sportverenigingen, het Leonardo College (voortgezet onderwijs), mbo Rijnland en top-basketbalclub ZZ Leiden. Ook wordt in het ISC een sportmedisch centrum gevestigd.

Het Indoor Sport Centrum wordt grotendeels opgetrokken uit kruislings gelamineerd hout. Houtbouw is beter voor het milieu dan de gebruikelijke betonblokken. Het gaat er mooi uitzien, aldus wethouder Dirkse. De sporthallen krijgen een moderne, natuurlijke uitstraling en wordt duurzaam natuurlijk. De zonnepanelen op het dak gaan meer energie opleveren dan het Indoor Sport Centrum zelf gebruikt. Voor nadere informatie: www.buitengewoonbinnensporten.nl

Dirkse meldt ook dat de aanbesteding voor de horeca-exploitatie van zowel het Indoor Sport Centrum als het combibad/ijshal is gestart. Wie de nieuwe uitbater voor beide sportcomplexen wordt, wordt in augustus is bekend gemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *