Met zomervisite kun je je oriënteren op de ouderenzorg

Zomervisite is een vakantiewerk project om jongeren in contact te brengen met ouderen ten einde hun woon- en leefwereld te leren kennen. Werk voor jongens en meisjes tussen 16- tot 25-jarigen die na de studie een loopbaan in de ouderenzorg overwegen is het een prima manier om zich op dit werkveld te oriënteren. Voor studenten in dit werkveld ook een goede manier de praktijk te leren kennen. Het project wordt gehouden in de maanden juli en augustus.  De (vakantiewerk) vergoeding bedraagt € 6,50 per uur en waardering krijg je er gratis bij.

Zomervisite is in 2017 het eerst opgezet om jongeren op een laagdrempelige manier in contact te brengen met ouderen en te ervaren hoe ze leven en wonen. Tijdens 1-op-1-contact met ouderen ligt de focus op welzijn, niet op zorg. Bijvoorbeeld door een wandelingetje te maken, koffie te drinken, een te  ijsje eten, een te spelletje spelen of foto’s te bekijken en gelijktijdig lekker kletsen waar ieder blij van wordt.

Het is een win-win situatie waarbij je voldoening én een vergoeding krijgt en ouderen persoonlijke aandacht schenkt, die op hun beurt interactie met jongeren hebben. Je ondersteunt de zorgprofessionals en werkt eraan mee dat meer jongeren de weg naar de ouderenzorg weten te vinden. Dat alle betrokkenen het initiatief enorm waarderen, blijkt uit de vele positieve reacties en mooie verhalen die we de afgelopen jaren ontvingen. Eén citaat uit de vele verslagjes: “Zomervisite was heel verrassend. Het was fantastisch om te zien hoe gelukkig ik de ouderen maakte met iets zo simpels, samen een gebakje eten.

Bij de start  van Zomervisite in 2017 meldden zich indertijd 8 jongeren aan, in volgende jaren groeide dit aantal tot meer dan 50 . Er werd gewerkt op onder andere de Leidse zorglocaties van Activite, Topaz, en Roomburgh. Voor meer informatie of een aanmeldformulier kan men terecht op https://zomervisite.mystrikingly.com/ of mail info@jow-nederland.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *