Gefeliciteerd met je 18 e verjaardag

“Gefeliciteerd, je wordt binnenkort 18 jaar”, een flyer met deze boodschap glijdt straks bij alle bijna meerderjarig in de brievenbus. In ‘Bijna 18! En dan?’ staat de informatie die jongeren nodig hebben als zij 18 worden gesorteerd per onderwerp. Er staat algemene informatie in, informatie over wonen, werk/opleiding, zorg/gezondheid en geld/inkomen. En weten ze voor welke zaken ze bij de gemeente moeten zijn. Als je net 18 wordt, komt er veel op je af.  Van de flyer is zowel een fysieke als een digitale versie ontwikkeld. De fysieke flyer ontvangen de jongeren thuis met daarbij een USB-stick met het logo van de gemeente Leiden. In de digitale versie zijn alle genoemde websites aanklikbaar en deze wordt verspreid naar onder plekken waar jongeren komen, zoals: het Jongeren Informatie Punt (JIP), scholen en buurthuizen. Omdat de gemeente graag van de jongeren willen weten of de flyer hen helpt, staat een QR-code op de flyer die gescand kan worden en jongeren de mogelijkheid geeft om feedback aan de gemeente Leiden te geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *