Rustige eerste prikdag bij GGD-bus op Kooiplein

Burgemeester Lenferink kwam een kijkje nemen bij de GGD bus vaccinatie bus die vanaf 3 september elke vrijdag tussen 11.00 en 17.00 uur op het Kooiplein staat.  Iedereen van 12 jaar of ouder die nog niet is gevaccineerd tegen het corona-virus kan hier een prik halen met het Pfizer-vaccin. De prikbus kan zonder afspraak worden bezocht, wel moet er een ID-bewijs en mondkapje mee worden genomen. Ter plekke wordt meteen een afspraak ingepland voor de tweede prik. De prikbus staat de komende weken elke vrijdag tussen 11:00 en 17:00 uur op het Kooiplein, direct naast de moskee. Er is altijd een corona-arts aanwezig om vragen over de vaccinatie te beantwoorden. Het liep vandaag bepaald niet storm. “Het moet z’n tijd hebben”, zegt Pieter Haasbeek van de GGD (op de foto links). Hij vertelt dat In Katwijk na een rustige aanloopperiode nu 240 mensen op een dag voor een vaccinatie kwamen. In Leiden is 70% van de bevolking gevaccineerd. Het Boerhave kwartier is het best gevaccineerd van Leiden met zo’n 85% en Leiden Noord heeft het laagste percentage van 62%. Daarom beginnen wij hier”, zegt Haasbeek. “Maar de bussen komen op enig moment ook naar de Merenwijk en de Stevenshof, vervolgt hij. En hoe lang blijft de bus op vrijdag  naar Noord komen? Haasbeek: “Zolang er mensen komen, blijven wij  ook komen”. Waarom het percentage in Noord lager is dan elders in Leiden? Heeft het iets met de bevolking te maken? Haasbeek: “Voor een deel heeft het te maken dat hier in de wijk meer mensen wonen met een niet Westerse achtergrond, waarbij taalbeheersing een grote rol speelt. Onwetendheid, weinig tijd, hoe een afspraak te maken en onvoldoende leesvaardig speelt ook een rol bij de gehele bevolking. Voor informatie: www.ggdhm.nl/vaccinatielocaties-corona

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *