Veerplein vergroend en verduurzaamd

Het Veerplein het ‘doorsteekje’ van de Singelparkroute tussen de (hoogste) brug naar het Utrechtse Veer en het Plantsoen word vergroend en verduurzaamd. Het is nu nog een rommelig pleintje met een paar auto parkeerplekken en fietsen die kriskras neergepoot zijn. Niet passend bij de gewenste uitstraling van het Singelpark. Ook de aangegeven wandelroute wordt hiermee aangepast de slalom links en rechts wordt visueel veraangenaamd en veiliger gemaakt met een Zebrapad over de Hogewoerd. Aan het Veerplein wordt 750 m2  groen toegevoegd en overwegend inheemse beplanting die in de verschillende seizoenen in bloei staat. Het Veerplein krijgt de uitstraling van een tuin en vormt straks een volwaardige groene schakel in de Singelparkroute. De klinkers uit de straat worden zoveel mogelijk hergebruikt. Langs de kade bij de Nieuwe Rijn komt een bankje te staan, dat gemaakt is van de bomen die in 2019/2020 bij de herinrichting van het Blekerspark zijn gekapt. De herinrichting gaat ten koste van enkel parkeerplaatsen. Kosten bedragen € 9 ton waarvan Holland Rijnland  één ton bijdraagt. Begin 2022 start de aanleg. Over de herinrichting is overleg gepleegd met de bewoners.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *