GroenLinks reikt lintjes uit

Vorige week vrijdag, dag van de duurzaamheid, reikte het afdelingsbestuur van GroenLinks traditiegetrouw groene lintjes uit aan stadgenoten die zich in het bijzonder hadden onderscheiden op het gebied van duurzaamheid, groener en een socialer maakten van Leiden. De lintjes werden uitgereikt door de GL wethouders Yvonne van Delft en Ashley North in het Theehuis Noord. Op basis van de aanbevelingen die door sympathisanten waren ingediend, koos de jury vijf winnaars.  Jeroen Maters van het Stadslab kreeg het oeuvrelintje toegekend voor zijn rol bij het Singelpark in de categorie ‘Circulaire economie’ . Het ‘Circulaire Warenhuis’ en het ‘Repair Café’ ontvingen ook een groen lintje voor hun vernieuwende bijdrage aan hergebruik, al dan niet uitgevoerd op een creatieve en zelfregulerende manier. Daarnaast reikten de organisatoren dit jaar ook twee Groene Lintjes uit in de categorie ‘Klein maar fijn’ waarbij we burgerinitiatieven uit Leiden Noord in het zonnetje zetten. Mevrouw Gourourian legde in haar straat een prachtige tuin aan die doet herinneren aan haar Abchaanse oorsprong en toegankelijk is voor de gehele buurt. Ronald en Jana Jonkman en de bewoners hun hofje ontvingen ook het groene Lintje voor de biodiverse tuin die dient als ontmoetingsplek in de wijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *