1 ste paal combi binnen zwembad en ijshal De Vliet

Voor het combinatiegebouw De Vliet, met binnenzwembad en ijshal, werd vrijdag jl. de eerste pal geslagen door Olympisch waterpoloster Iefke van Belkum en wethouder Paul Dirkse. Het nieuwe zwembad heeft een 35×25 meter wedstrijd bad en faciliteert voor topsport waterpolo en korte baan zwemmen. De nieuwe schaatshal, ter vervanging van de krakkemikkige ijshal aan de Vondelstraat, heeft een 250 meter rondbaan, aangevuld met een 30×60 meter ijsvloer voor ijshockey, shorttrack en kunstrijden én een 45×20 krabbel ijsvloer voor de jongste jeugd en wedstrijd curling.  Het bestaande buitenzwembad ‘De Vliet’, pal ernaast werd het afgelopen jaar gerenoveerd. De horeca is over twee lagen verdeeld, zodat deze al naar gelang het gebruik van de accommodatie kan worden opgeschaald. De horecaruimten op de verdieping worden voor een gedeelte ingericht in de ‘look and feel’ van de zwem- en schaatsverenigingen.

Aanloop tot de bouw ging niet van een leien dakje. Met de komst van wethouder Dirkse, nu zes jaar geleden en met een warm hart voor de sport, kwam er eindelijk schot in de plannen. Er ontstond veel gekrakeel over de afmetingen van de ijshal die schaats enthousiastelingen graag van Olympisch afmetingen hadden gezien. Maar de aanleg werd aangepast aan de Leidse financiële armslag toen bleek dat de (meeste) buurgemeenten wel met haar gebruikers maar niet aan bouwsom wilden bijdragen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *