Social sofa verbindt en is een beetje Zen

De social sofa werd dinsdag ter gelegenheid van het 50 jarig bestaan van de Merenwijk onthuld en staat vrolijk mooi te zijn op het grasveld achter De Regenboog. Je ziet het echt niet over het hoofd als je lang

sfietst. Het is een eye-catcher waarop je even kunt uitrusten of bijkletsen met een buurtgenoot. Een kleurrijk protest tegen sociale verkilling van de maatschappij een symbool voor verbinden. Behalve dat verenigen van mensen ook een beetje Zen, vonden de aanwezigen. Een plek om weg te dromen, te mediteren misschien de zon te zien opkomen boven de Merenwijk. “De lijnen in het ontwerp symboliseren het verbindende element, vertelt de ontwerpster Marjan Peters (zittend op de bank). De kern van de ‘plakkers’ staat achter de bank. Want voordat begonnen werd aan dit 1.700 kg wegende betonnen gevaarte te bekleden, moet wel eerst dat plakken met gekleurd glas geleerd worden. Glazen steentjes, aangeleverd in één vorm en in 40 kleuren, werden met de schaar (tang) in talloze variaties in een verschillende vormen  gebracht. En bij het plaatsen moest een beetje ruimte gelaten worden voor het (samen) voegen. “Het leek veel op puzzelen”, zeggen de plakkers. Ongeveer 25 Merenwijkers werkten in drie maanden gezamenlijk meer dan 400 uur aan de mozaïek bank. Hier bleek maar weer dat samen een sociale sofa maken, samen iet te doen, een perfecte manier is mensen te verbinden. De social sofa werd financieel mogelijk gemaakt door een subsidie van het WOZfonds  van € 5.000  uit het potje van leefbaarheidsinitiatieven van woningcorporaties De Sleutels, Portaal en Ons Doel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *