Goed wonen bouwt zorgappartementen

Op de Middelstegracht nr. 12 bouwt woningcorporatie ‘Ons Doel’ voor  de Stichting Goed Wonen een drie laags huis met 4 zorg appartementen voor jongvolwassenen lijdend aan een progressieve spierziekte. Het zijn sociale huur appartementen met een  oppervlakte  ca. 60 m2. Beweegbare muren maken het mogelijk de slaap- en huiskamer aan te passen aan veranderende levensomstandigheden van de bewoner. De 24 uur zorg die zij nodig hebben wordt geboden vanuit het naast gelegen jongerenhospice Xenia. De zorgwoningen zijn uitgerust met technische snufjes. Met deze Dominica. Kunnen met een simpele druk op de mobiele telefoon de gordijnen open en dicht gedaan worden. Met  elektrische systemen kunnen meer huishoudelijke opdrachtjes gegeven worden. Ons Doel betaalde € 49.755,= voor de grond. De bouw is vorige week gestart. De lange aanloopperiode, het plan dateert van voor 2018,  is te wijten aan de ingewikkelde financiering voor dit woon- zorg project

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *