Goed uitkijken bij oversteken Stationsweg

De Stationsweg is verlegd om ruimte te bieden voor de bouwwerkzaamheden de komende twee jaren. Moeten al die tijd de ca. 30.000 verkeersdeelnemers,  bus- en autoverkeer, fietsers en voetgangers en moeten zij zich nu dagelijks  door deze flessenhals wringen?  Maarten Kersten, gemeenteraadslid van Partij Sleutelstad (PS), is niet gerust op de verkeersveiligheid ter plaatse. B.&W. probeert zijn zorgen weg te nemen, bij drukke ongeregelde oversteekplaatsen letten verkeersdeelnemers vaak beter op.

door Hans Schuurman

In de bocht van de Stationsweg naar het Stationsplein, waar nu nog supermarkt Jumbo staat, wordt ‘De Geus’ gebouwd, 70 meter hoog. Het herbergt een bioscoop met acht zalen, een congrescentrum, horeca, winkels en 120 appartementen. Onder De Geus komt een fietsenkelder voor 3.000 rijwielen. Bioscoopbezoekers kunnen best op de fiets komen, vond B.&W. indertijd. In deze zelfde periode wordt naast café Eigenzorg het appartementengebouw ‘Octagon’ gebouwd die zijn naam ontleent aan z’n twee achthoekige torens. Beneden een hotel, horeca en een parkeergarage. In de twee woontorens is plaats voor een kleine 100 koop- en huurappartementen.

De gemeente deelt de zorg van raadslid Kersten niet voor de onveiligheid van tijdelijke verkeerssituatie. B.&W. vindt de kwalificatie ‘flessenhals’ zwaar overdreven. Het stadsbestuur put zich uit in het noemen van haar medestanders, zij hebben bijna iedereen die een zegje wil doen, geraadpleegd: Verkeerskundigen, busmaatschappij Arriva, Veiligheidsregio, Politie en Brandweer en bouwveiligheidsadviseurs. Bovendien bestempelt ook nog het Platform Gehandicapten, plaatselijke ondernemers en de Voetgangersbeweging de verkeerssituatie als verkeersveilig.

“Natuurlijk blijft het een drukke locatie”, erkend B.&W. Dus gewoon goed opletten is hun advies.   Hiermee steunt ons stadsbestuur op de ervaringswijsheid dat op drukke plekken in de stad zonder uitputtende regulering of stoplichten, iedereen zich terdege bewust is dat hijzelf, en niemand anders, goed op z’n tellen moet passen. Op Stationsplein 11, de voormalige Paradijsvogel, wordt in het tweede kwartaal van dit jaar een  informatiecentrum ingericht over het stationsplein en omgeving.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *