Marc Rutte: De VVD Leiden moet echt terug in het college van B.&W.

VVD lijstrekker Maarten de Crom deed zaterdagmiddag de aftrap van de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen. Minister president Marc Rutte was erbij om dit moment extra glans te geven.   Rutte: “Ik houd van Leiden, ik heb er in de 90-er jaren geschiedenis gestudeerd en het Keizertje”, Rutte wijst de staat in, “dat was mijn stamkroeg”. “Jullie moeten in Leiden wel weer in het college van B.&W. hoor, moedigt hij de verzamelde Leidse VVD achterban, (aspirant) raadsleden en liberale sympathisanten aan.

door Hans Schuurman

Lijstaanvoerder De Crom legt uit waarom Leidenaren echt op de VVD moeten stemmen om in het volgend stadsbestuur in het beleid mee te sturen. Het huidige ‘linkse’ stadsbestuur, D66,GroenLinks en PvdA, doet volgens hem veel dingen niet goed of niet genoeg. De Crom: “De lasten voor de Leidenaren zijn ongehoord hoog en met ons in het stadsbestuur gaan die gegarandeerd omlaag”. De VVD vindt  parkeren te duur en er worden te veel plekken opgeheven. De Crom belooft mét de VVD aan het stuur een  veiliger en schonere openbare ruimte en als daar wat kapot is, onmiddellijk repareren. De Crom: “Dit linkse college heeft de afgelopen jaren heel veel geld geleend en dat moet nog wel eens met rente en aflossing terugbetaald  worden”. Uit zijn woorden blijkt dat de VVD niet van mening verschilt met het huidige college dat er snel en meer en geschikte woningen gebouwd moeten worden. Wel aan de rand van de stad,” zegt hij. Elk postzegeltje landje in de stad bebouwen, jaagt veel inwoners op stang. En het is volgens hem een misvatting dat iedereen zijn autootje aan de kant doet en iedereen met het O.V. gaat reizen. De parkeernorm verlagen en de drukte van verkeersafwikkeling negeren, foute boel  vindt De Crom, wens denken los van de realiteit, vindt hij  ‘t.

De Crom noemt het astronomische bedrag dat de gemeente Leiden de laatste jaren geleend heeft. “Wát, zoveel”, interrumpeert Rutte hem. Nu weet VVD partijleider Rutte het echt helemaal zeker: “De VVD gaat veel stremmen winnen en met de nieuwe getalsverhoudingen in de raad kan men niet om de VVD heen”. De achterban jubelt bij zoveel politiek inzicht. “Jullie hebben nu toch 6 zetels, dat worden er echt … het getal gaat verloren in het gejuich. Rutte tot slot: “Vrienden Leiden is echt mijn stadje hoor, ik kom hier ook heel graag. Misschien ga ik er later wel wonen, in mijn studietijd liep ik altijd al  likkebaarden langs die witte villa aan de Boisotkade. Ik wordt lekker leraar daarvoor zijn er genoeg kennisinstituten in de stad”. “Wanneer, vraag je?”  “Nee, niet op korte termijn, ik ben nu nog maar op de helft van mijn politiek loopbaan”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *