Auto’s te gast op fietsstraat Haagweg-Zuid

De ventweg langs de Haagweg-Zuid telt dagelijks 5.000 fietsbewegingen. Van de Klikspaanweg tot Waddigerbrug is die nu geasfalteerd en auto’s zijn voortaan te gast. Woensdag knipte buurtbewoonster Iris Meijer (9) als openingshandeling een lint door. De hobbelige klinkers zijn vervangen door een glad rood asfalt. “Het wordt veiliger en comfortabeler voor de fietsers“, zegt projectleider”, Stefan de Kogel tevreden na de klus.

door Hans Schuurman

Het afgelopen half jaar is over het traject van een kleine km. al in fasen gewerkt. Verbeterd werd het  enge fietsrotondetje bij de onderdoorgang van de Churchillweg. Vanaf de Klikspaanweg mogen auto’s alleen nog maar in één richting  de fietsstraat delen om de ca. 40 huizen met de auto te kunnen bereiken. De parkeerplek bij die huizen zijn is een beetje opgehoogd. Met  dit kleine aantal gebruikers blijft de overlast van auto’s zeker beperkt”, aldus De Kogel. De fietsstraat Haagweg-Zuid  is de doorgaande route van de stad naar de Stevenshof en van het centrum Leiden naar Voorschoten en Den Haag.

Maar niet altijd heeft het simpele plaatsen van het bordje ‘Auto te gast’ het gewenste resultaat. Op de ventwegen en fietsstraat langs de Willem de Zwijgerlaan en Abraham Crijnssenstraat bijvoorbeeld moet de fietser goed oppassen voor het langs racende autoverkeer.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *