I.C. verpleegkundigen Leidenaars van ‘t jaar

Dit jaar koos de Business Club Leiden (BCL)de303 verpleegkundigen van Intensive Care van LUMC en Alrijne tot Leidenaars van ’t jaar.Voor ieder van hen een cadeau van Horeca Cadeau Creditcard ter waarde 100 euro, die bij hun horecaleden besteed kan worden. Hiermee zijn we voor jaren verlost van de kritiek dat wij altijd mannen kiezen,” grapte BLC-voorzitter Chris Verplancke bij de uitreiking.

door Hans Schuurman

De royale diner- en borrelgift werd aan een delegatie van beide Leidse ziekenhuizen feestelijk overhandigd op de dag van de zorg, 12 mei, het Burchtplein. Verplancke: Op deze manier wil de BCL de ic-medewerkers bedanken voor hun zeer belangrijke bijdrage de afgelopen twee jaar in de strijd tegen COVID-19. En ons, Leidse ondernemers nog eens op het hart drukken hoe belangrijk de medewerkers zijn en behoud van goede zorg in Nederland.

Delegatie zorgmedewerkers straalden, net als de zon boven hen, van dit materiële eerbetoon. De dames, 70% van de i.c. verpleegkundigen zijn vrouwen, waren alle ervaren werknemers, beginnelingen in de zorg waren er op onze afdelingen weinig, vertelden zij. Naast de werkdruk die twee jaar volop aanwezig was, was vooral de emotionele stress belastend. Ja er zijn wel wat collega’s tussentijds afgehaakt. Maar na corona, misschien met het gevoel ‘job done’ vertrokken de meesten. Als team zijn we in die covid periode enorm gegroeid.   De 303 nieuwe Leidenaars van 2021 staan in het rijtje van bekende Leidenaren die eerder de eer kregen Leidenaren als: Jochem Myjer(komiek en schrijver), Armin van Buuren(DJ en producer), Henry Lenferink(Burgemeester Leiden),Emiel van Aelst (Leider Glibber) en Tom Holswilder met Chris de Waard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *