Muurschildering tegen zwerfvuil

Zaterdag werd de muurschildering op de kop van een Hovenflats aan de Nieuwe Marnixstraat onthuld. Karski, de kunstenaarsnaam voor Roy Valk, is de maker. Het bontgekleurde kunstwerk is geen bos bloemen maar stelt een verzameling van zwerfvuil objecten voor, legt Karski uit. Zwerfvuil is de grootste ergernis van de omwonenden volgens een buurtinventarisatie en het muurschilderij beoogt het bewustwording te scheppen om geen rotzooi zoals snoepwikkels en blikjes meer op straat te gooien. “Ik kwam heel veel blikjes tegen bij het onderzoek voorafgaand aan de muurschildering”, vertelt Karski. Die met een rooie stier erop? Jeugd misschien? Op 100 meter afstand is een benzinepomp die lekkers verkoopt, mét afvalbakken; op de school vlakbij wordt, naar men zegt, tegen zwerfvuil gewaarschuwd, de overheid verordonneert binnenkort statiegeld op blikjes. Muurschildering de weg naar bewustwording?  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *