Fit for Free heet voortaan SportCity

Op 12 oktober kregen alle leden bericht dat hun sportschool Fit For Free verder gaat onder de naam SportCity. Met de 26 landelijke SportCity vestigingen is de algemeen directeur Rohit Gulati nu baas van 113 clubs met ca. 2.000 personeelsleden. Hij verzekert dat de oud F4F-leden hun bestaande rechten te zullen eerbiedigen. Maar blijft alles bij het oude en waarom de naamsverandering?

door Hans Schuurman

In onze regio had F4F de vestigingen Groenoord, aan de Lammenschansweg in Leiden en de Vlasbaan in Leiderdorp, die nu allemaal de naam SportCity dragen. F4F werd indertijd opgezet als een ‘low budget’ sportschool met soberder faciliteiten. Om te kunnen douchen moest men hier indertijd een ‘token’ kopen waarmee abonnementsprijs heel concurrerend gehouden werd. Het aantal klanten, F4F noemde hen voor de gezelligheid ‘leden’, groeide als kool. Nu zijn de abonnementen van de voormalige F4F vestigingen vanaf € 19,99 per 4 weken.

De oorspronkelijk genaamde SportCity vestigingen in Leiden staan aan de Zoeterwoudseweg, Steenschuur en de Anthonie Fokkerweg. Deze sportscholen zijn rijker geoutilleerd, bijvoorbeeld met een sauna en de abonnementsprijs is hoger geprijsd. “De prijsvariatie wordt bepaald door de periode dat de sporter zich aan wil binden, de duur van de opzegtermijn”, zegt Gulati. In zijn bedrijfsvoering wil hij dat op termijn de aangeboden faciliteiten van elke sportscholen (meer) de abonnementsprijs gaan bepalen. Voorts meent hij dat er best prijsverschil mag zijn tussen verschillende plekken in het land. ‘Er mag toch best verschil zijn tussen een abonnement van een sportschool in Amsterdam of die in Kampen”.  

Sport Buurthuis

“Door covid hebben wij de afgelopen jaren in onze ledentallen best wel een ‘jasje uitgedaan’, zegt Gulati, “maar het voordeel van onze grote organisatie is dat je in tijden van voor- en tegenspoed met opbrengsten en kosten kunt middelen”. De bedrijfseconoom Gulati (51) loopt jaren mee in de sportschool wereld en zegt resoluut: “De trend van meer bewegen zet door, voor jongeren is de sportschool het alternatief geworden voor de voetbalclub of de tennisvereniging en voor wat ouderen dé plek voor fitness, cardio of krachtoefeningen. En deze trend sluit haarfijn aan op de steeds meer geïndividualiseerde wereld en de wens op het moment dat het jou schikt te sporten. Wij gaan naast de krachtoefeningen met apparaten, halters en dumbbells nog meer focussen op lessen zoals Yoga, Pilatus, Body Balance onder leiding van onze deskundige trainers.

Naast de vast bemensing van (assistent) locatie managers voorziet hij dat steeds meer dat sporters met (eigen) personal trainer komen, een spreekuur van een diëtist wordt ingesteld en een behandelkamer wordt ingericht voor een fysiotherapeut. Mede gedwongen door de gestegen energieprijzen investeert SportCity in betere isolatie, zonnepanelen en zaalverlichting die vanzelf uitgaat als er wordt ook niemand meer in de les zaal aanwezig is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *