Verkeerschaos in het Houtkwartier

Op 24 en 25 oktober werd de Houtlaan opnieuw geasfalteerd. De eerste dag veroorzaakte dat een complete verkeerschaos in de wijk Houtkwartier. Automobilisten werden omgeleid, liepen vast, keerden de auto op eenrichtingsverkeer wegen etc. etc. Ze konden geen kant op en de verkeersregelaars schitterden door afwezigheid. Wijkvereniging voorzitter Wim Scholten klaagde bij de gemeente en kreeg in eerste instantie weinig gehoor en met een kluitje in het riet gestuurd.

door Hans Schuurman

Waarom wordt de Houtlaan nú al van een nieuw plaveisel voorzien, vragen de bewoners van het Houtkwartier zich af. In de recent ontvangen nieuwsbrief van de gemeente stond dat voorjaar 2023 het bestaande wegdek vervangen zou worden. “Geldverspilling en berokkenen van overlast”, verzuchten de buurtbewoners.

De gemeente reageert en paar dagen later deemoedig op de klachten: “De bovenste laag asfalt van de Houtlaan tussen de Rijnsburgerweg en de Dieperpoellaan is versleten en met spoed aan vervanging toe. Om de veiligheid voor weggebruikers te waarborgen, konden wij deze (tijdelijke) vervanging niet langer uitstellen. Uit deze veiligheidsoverwegingen konden de werkzaamheden daarom niet gecombineerd worden met de werkzaamheden die onderdeel zijn van het Masterplan Verkeer Houtkwartier, gepland medio 2023 en begin 2024.

En de gemeente woordvoerder vervolgt: Sorry hoor. “Onze afstemming met deze en andere projecten en de beschikbaarheid van omleidingsborden waren onvoldoende. Na de terechte melding van de wijkbewoners hebben wij zo snel mogelijk verkeersregelaars ingezet om tenminste de overlast te beperken”. In de toekomst belooft de gemeente betere communicatie, afstemming en planning, ook in het geval dat werkzaamheden niet kunnen wachten vanwege de veiligheid. Woordvoerder: “Samen met de wijkvereniging Houtkwartier gaan we nog praten over wat er fout is gegaan en wat beter moet”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *