Lang weekend kerstmarkt in Leiden

Dit jaar een kerstmarkt op de Hooglandse Kerkgracht vier dagen staan er kraampjes onder de  bomen van deze voormalige gracht. De gemeente verleende de benodigde vergunningen ondanks mopperen en verongelijkte gezichten. In 2019 was de laatste kerstmarkt met chaletjes die dreven op pontons afgemeerd langs de Nieuwe Rijn en Botermarktduur en duurde ca. 10 dagen. Er heeste toen, maar alleen rond het weekend, best wel een vrolijke gezellig kerstsfeer. Veel van de aangeboden producten en stalletjes hadden echter slechts zijdelings met Kerstmis te maken. Middenstanders beijverden zich voor een langere kerstmarkt, de omwonenden protesteerden tegen de te verwachten overlast. De gemeente gaf tenslotte toestemming voor een kerstmarkt op donderdag 15 december van 12.00 tot 20.00 uur, op vrijdag 16 december van 11.00 tot 19.00 uur, op zaterdag 17 december van 11.00 tot 19.00 uur en op zondag 18 december van 13.00 tot 17.00 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *