Wie wordt raadslid van het jaar 2022

De raadsleden Laura Delver (Partij voor de Dieren), Marc Newsome, (PvdA) Thijs Vos (Partij Sleutelstad) en Mitchell Wiegand Bruss (Studenten voor Leiden) zijn genomineerd voor de titel ‘Raadslid van ’t jaar 2022. De jury van oud-stadspolitici en Leidsé journalisten selecteerden hen uit de 39 Leidse raadsleden. Die keuze werd onder andere gemaakt op basis van zichtbaarheid in de stad, creatieve daadkracht, overtuigingskracht, doortastendheid en vasthoudendheid. Bij 25 nieuwe raadsleden zit veel talent en enthousiasme, concludeerden de jury van Leidse politiek watchers. Maar er waren ook kritische opmerkingen over z.g. google raadsleden, die met aan ‘t internet ontleend nieuws, het oog op zich proberen te vestigen, raadsleden die vooral groepsbelang georiënteerd zijn, in plaats van alle Leidenaren te vertegenwoordigen. Besteedt de jury dit keer speciale aandacht aan veel belovend, aanstomend talent of wordt langjarige  politieke verdienste geëerd? Op de Nieuwjaarsreceptie van D66, vrijdag 28 januari in Dranklokaal 1650 maakt D66 coryfee en Tweede Kamerlid Paul van Meenen de uitslag bekend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *