Marc Newsome is gemeenteraadslid van 2022

In de Nieuwjaarsbijeenkomst van D66 vorige week werd Marc Newsome (PvdA) gehuldigd als beste gemeenteraadslid van het afgelopen jaar. Newsome liet daarmee de andere genomineerden, Thijs Vos (Partij Sleutelstad en Mitchell Wiegand Bruss (Studenten voor Leiden) en Laura Delver (Partij voor de Dieren) nipt achter zich. Deze laatste kreeg van de jury, bestaande uit oud raadsleden en Leidse journalisten, de Leffie, de aanmoedigingsprijs. Newsome (34) was in de vorige raadsperiode duo raadslid en werd na de verkiezing tot fractievoorzitter. Criteria voor zijn uitverkiezing waren zichtbaarheid in de stad, creatieve daadkracht, overtuigingskracht en vasthoudendheid. In Leffie-winnares Delver zag de jury veel talent maar gezien haar nog korte zittingsperiode, zij werd kwam bij de verkiezingen in maart vorig jaar in de raad, kijkt de jury hoe zij zich de komende jaren verder ontwikkelt. De wisselbeker voor raadslid van het jaar alsmede de (Leidse) effie weren uitgereikt door D66 coryfee Paul van Meenen die onze stad gelukkig prijsde met zoveel jong en veelbelovend talent in de lokale politiek. De vrijwilligersprijs, wat kan een vereniging zónder vrijwilligers, ging dit jaar naar Mark Pijnappels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *