Milieustraat op afspraak kwestie van wennen?

‘Wat wilt u  bij de Milieustraat afleveren en heeft u daarvoor een afspraak gemaakt?’ “Al de troep op de achterbank en die afspraak, moet dat?” “Vandaag, hadden wij 130 klanten, dat is weinig voor een zaterdag”, zegt de medewerker bij de poort van de Milieustaat aan de J.P. Rijpstraat, “meestal zijn ‘t er rond de 200”. Moet ’t wennen, er meer bekendheid gegeven worden aan grofvuil ’op afspraak’ of vindt de klant ‘t plannen te lastig?

door Hans Schuurman

Sinds 1 februari  werkt de Milieustraat  uitsluitend op afspraak, telefonisch 14071 (3) of via de website kan men een afspraak maken voor een tijdstip. De venstertijd voor een bezoek met de auto is 15 minuten. De Milieustraat is geopend van maandag t/m zaterdag van 08.00 tot 16.00 uur. Met de ‘op afspraak’ regeling heeft de gemeente het gemak van de klanten op ’t oog, zegt zij. De wachttijden waren op hoogtijdagen erg lang, rijen auto’s in de J.P. Rijpstraat en geïrriteerde klanten. De gemeente introduceerde daarom een nieuwe werkwijze met als slogan: ‘Geen lange rij, iedereen blij’. Of de klanten hier ook blij van worden, zal de komende evaluatieperiode van 2 maanden uitwijzen. Als je het aan de werknemers  van de Milieustraat zelf vraagt, weten ze ’t al: “De klanten zij erg blij met het afspraak systeem”. In ieder geval zijn de klanten niet over enthousiast met de regeling van vóór 1 februari. De tevredenheidsscore op  de website  is 5,7 (7 meldingen)

Gemeenteraadsleden vroegen B.&W. de openingstijden te verruimen. Zouden sluitingstijden op vrijdag en zaterdag van 16.00 naar 18.00 uur meer klanten trekken? Als door een rigide tijdsindeling klanten  de Milieustraat gaan mijden,  grofvuil elders gedumpt of gewoon in de kliko laten verdwijnen? Een medewerker: “Nu het niet druk is, zijn we soepel, klanten kunnen ook zonder aanmelding hun spullen kwijt, maar dat blijft niet zo”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *