Actie ‘Winst uit je woning’ ontzorgt

Bij 12.000 Leidenaren, huiseigenaar én bewoner, viel deze week een brief op de mat om voor € 29,- onverplicht energiebesparende mogelijkheden in huis te laten onderzoeken. De gemeente nam ‘Winst uit je woning’ in de arm die snel en onafhankelijk advies belooft en tegen concurrerende prijzen de werkzaamheden uitvoert. Voor huiseigenaren die geen zin hebben zelf kosten en baten tot achter de komma uit te zoeken, misschien een uitkomst?

door Hans Schuurman

Deze advies- en inkoopactie voor zonnepanelen, vloer- en spouwmuurisolatie en isolatieglas vermindert het (fossiele) energie verbruik en verlaagt de energierekening, prijst de gemeente de actie aan. ‘Winst uit je woning organiseert al twaalf jaar inkoopacties en werkt samen met zo’n honderd gemeenten’. De gemeente legt wat geld bij de actie en neemt de kosten van de mailing voor haar rekening.

‘Winst uit je woning’: Door de aanvragen te bundelen, kunnen concurrerende prijzen bieden en helpen we Leidenaren met adviezen, aanvragen van offertes en subsidies.

Zij geven ook een voorzichtige en vrijblijvende indicatie van de besparingen voor de deelnemers. Voor 6  zonnepanelen € 5.000 , een terugverdienperiode van 6 jaar en je hebt er 25 jaar plezier van. Vloerisolatie: kosten € 1.621 minus  €264 subsidie levert een jaarlijkse besparing op van €121 en een heeft een terugverdientijd van 11 jaar én al die tijd lekkere warme voeten. Isolatieglas die enkel glas vervangt: € 3.500 minus subsidie van € 530; besparing €290 en een terugverdientijd van 10 jaar plus een comfortabele kamer waar ’t niet tocht.

Er zijn ongetwijfeld belangenorganisaties voor ‘Eigen Huis’ bezitters die scherpere offertes kunnen offreren door gezamenlijk in te kopen. Maar, daar moet je wel wat voor doen!  Meten en rekenen, bouwtekeningen opzoeken, foto’s maken, en tot slot alles nog een keer alles uitleggen en wachten op de groepsmailing.  Geen zin in? ‘Winst uit je woning’ belooft een zorgeloze aankoop en snelle uitvoering door één van de bij hen aangesloten gecertificeerde bedrijven.

Het gaat ongeveer zo beloven zij:  De eigenaar/bewoner schrijft zich vóór 31 maart in via www.winstuitjewoning.nl . U wordt vervolgens gebeld, vragen gesteld en ontvangt daarna een offerte op maat waarna een huisbezoek volgt. Op dat moment bent u uw eigen bijdrage van € 29 verschuldigd. Met de verstrekte gegevens hoe u het beste bespaart op de energierekening, neemt u een beslissing en spreekt af wanneer u de klus en door wie gedaan wordt.

Op woensdag 22 februari om 19:30 uur organiseren de gemeente en ‘Winst uit je woning’ een online informatieavond over deze inkoopactie, de duurzame maatregelen en financieringsmogelijkheden. Geïnteresseerden kunnen al hun vragen stellen aan de experts van Winst uit je woning. Voor de inkoopactie kunnen inwoners zich zonder verplichtingen aanmelden tot en met 30 maart 2023 via www.winstuitjewoning.nl/leiden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *