Met de KOPloper loopt Leiden voorop

Leiden introduceert de ‘KOPloper’ een koffiebeker van volledig recyclebaar plastic, gemaakt van polypropeen. De bekers kunnen in de vaatwasser en gaan zo’n 200 keer mee. De gemeente werkt mee aan de introductie van een stad breed systeem waarbij de beker in heel Leiden gebruikt kan worden. De herbruikbare beker kan men in de toekomst overal in Leiden laten vullen, retourneren of inwisselen voor een nieuwe. Het Leidse KOPproject stelt zich ten doel het aantal wegwerpbeker drastisch te verminderen. Van 22 miljoen wegwerpbekers per jaar naar nul. Met dit project trekt de gemeente op met Leidse bedrijven, kantoren, horeca, onderwijsinstellingen en sport- en studieverenigingen voor de overstap naar herbruikbare bekers. Vandaag de primeur. “Proost. Op een duurzamer Leiden”. Met KOPlopers loopt de gemeente voorop voor een schoner milieu met ingang van 2024 zijn plastic (wegwerp) bekers wettelijk verboden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *