Voorjaars Scootmobieltocht

Op donderdag 13 april start de eerste scootmobiel tocht van dit jaar met bestemming de Bollenvelden. Er is een korte tocht die om 13.00 uur begint en een lange tocht die om 11.00 uur van start gaat. Aanmelden en informatie vóór 11 april via rienovezande@outlook.com of telefoon 071-5221936. Deelnemerskosten 3 euro. Nadere informatie en data volgende ritten:   www.scootactief.nl

Al meer dan 10 jaar worden er door een groep enthousiaste  vrijwilligers, onder de naam ScootActief, voor berijders van scootmobielen ,  tochten georganiseerd in Leiden en  in de omliggende gebieden rond Leiden. Naast korte ritten van ca 15 km door de stad en buurgemeenten, worden er ook langere tochten van maximaal 30 km, gereden. Er zijn daarbij diverse bestemmingen zoals de bloeiende bollenvelden;  een strand- en duinenrit naar Katwijk; een rit door het Groene Hart; de Landgoederen in Wassenaar, een bezoek aan de appelboomgaarden in Benthuizen, Een rit langs de Wijde Aa en andere leuke bestemmingen. De ritten worden op donderdag verreden. Eén maal per jaar bestaat de mogelijkheid om op een vrijdagavond een bezoek te brengen aan de bloemenveiling Flora in Rijnsburg om de uitgestalde wagens van het bloemencorso te bewonderen.

De tochten worden georganiseerd in de maanden april tot en met september. Elke tocht heeft een startplaats in Leiden die afhankelijk is van de richting waarin een tocht gaat. Zo zullen tochten in de richting van de kust worden gestart in het westelijke deel van Leiden maar tochten naar het Groene Hart in het zuidoostelijke deel van de stad.  De korte tochten starten om 13:00 uur en de lange tochten om 11:00 uur. Op donderdag 13 april start de eerste tocht die als bestemming de Bollenvelden heeft.

Alle tochten worden tevoren verkend waarbij met name aandacht wordt besteed aan afstand, veiligheid, berijdbare wegen en paden, toegang tot horeca en met name of daar een invalidentoilet beschikbaar is. Bij elke tocht zijn er een aantal begeleiders die zorgen voor beveiliging bij het oversteken van wegen en bieden hulp aan deelnemers bij pech of toegang tot een horecabedrijf en toiletbezoek.

Alle deelnemers dienen te beschikken over een in goede staat verkerend voertuig, met goed opgeladen accu en opgepompte banden. Het voertuig moet minimaal 12 km per uur kunnen rijden en een actieradius hebben van  minstens 45 km. De ritten gaan niet door als er minder dan 5 deelnemers zijn of ten gevolge van weersomstandigheden die het niet verantwoord maken om te gaan rijden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *