Leids Isolatieoffensief:  Alles begint met besparen

Wethouder Yvonne van Delft (Energie) kondigde deze week het Leids Isolatieoffensief aan een actie die zich richt op beter isoleren van woningen met een energielabel D, E, F en G vóór 2030. Dat zijn er ruim 21.000 woningen, ongeveer 40% van het Leidse woningbestand. Van Delft: “Energie die je niet gebruikt hoef je niet op te wekken noch te betalen”.

Door Hans Schuurman

Eerder dit jaar organiseerde de gemeente het collectieve inkooptraject ‘Winst Uit je Woning’ waar door Leidenaren voor ruim 1.6 miljoen euro werd geïnvesteerd in isolatie en duurzame energieopwekking zoals met zonnepanelen. Nu volgt het Leids Isolatieoffensief waarmee de gemeente zaken als dakisolatie, isolerend glas spouwmuur- en  vloer isolatie wil promoten en door subsidieverstrekking wil versnellen. De gemeente gaat verschillende groepen informeren en activeren bij het isoleren van hun woningen en maakt melding welke bewoners extra ondersteuning krijgen.

Actielijnen

De gemeente ziet binnen het Isolatieoffensief drie lijnen in die zich richten zich op specifieke doelgroepen en een vierde actielijn betreft een stad brede activiteit. Dit isolatieoffensief wordt de komende maanden uitgevoerd. Woningeigenaren met een energielabel D,E,F of G en een laag inkomen, worden door de gemeente benaderd met meer informatie over de mogelijkheden voor verduurzaming. Een VvE-loket wordt nog gemaakt en ook zijn we momenteel bezig met de plannen voor een mobiel energiepunt. Voor verduurzaming van hun woning kunnen Leidenaren terecht bij www.duurzaambouwloket.nl/leiden en op www.gagoed.nl. Hier kunnen ook afspraken gemaakt worden met een energiecoach om samen de mogelijkheden te bespreken: https://www.gagoed.nl/energiecoaches/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *