Alcoholverbod Kooiplein

Het alcoholverbod voor het Kooiplein en nabije omgeving in Leiden Noord is weer met een jaartje verlengd. Het verbod moet overlast voorkomen van aangeschoten of dronken personen. In gebieden waar een alcoholverbod geldt, mag je in de openbare ruimte geen alcohol drinken en geen alcoholhoudende drank in aangebroken flessen, blikjes, glazen bij je hebben staat in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) van Leiden. Of je alcohol mag drinken op straat verschilt per gemeente. In Leiden niet in de binnenstad, met name in de Leidse parken geldt een alcoholverbod in de openbare ruimte , behalve op horeca terrassen natuurlijk.  Dat die regels niet voor iedereen duidelijk zijn, bleek op de laatste gezellige Koningsdag in het centrum. Een groepje studenten installeerde op het Gangusplein een ‘bierkraan’ waar voorbijgangers tegen betaling zich aan bier via een slang in de mond konden laven. Hoe langer je aan het bierslang bleef lurken, hoe hoger je rekening. Maar ‘Handhaving’ was er snel bij om de jongens de alcoholregels uit te leggen. Op overtreding van het alcoholverbod staat een geldboete van ca. € 100,- . De studenten kwamen er met een waarschuwing af.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *