Bestuur van 3 October Vereeniging helpt niet opruimen

‘Jacqueten uit, hoge hoeden af en gele hesje aan om gewapend met grijpstok en vuilniszak de stad weer enigszins toonbaar te maken op de dag na 3 oktober’. Doet u mee op 4 oktober aan deze stedelijke opruim dag? Deze oproep aan het bestuur van de 3 October Vereeniging deed buurtvoorzitter van Maredorp-de Camp, Arthur Elias, een jaartje geleden. En die oproep werd door het bestuur van de 3 October Vereeniging indertijd welwillend ontvangen. Maar een jaartje later, na hieraan recent nog even herinnerd te worden, volgt het antwoord dat men haar vrijwilligers niet extra wil belasten om ook nog mee te doen de schoonmaak van de stad op 4 oktober. Dit antwoord verbaast Elias.

“Mijn verzoek was niet of zij de opruiming wilden organiseren maar of zij solidair met de talloze vrijwillige opruimers ook hun steentje hieraan wilden bijdragen”, reageert Elias.

Volgens Elias wees de eerste reactie van de 3 October Vereeniging in een andere richting. Voorzitter Kamps heeft destijds volgens hem namens de Vereeniging op zijn suggestie gereageerd dat hij de schoonmakers van de stad zeer erkentelijk is. En dat het bestuur van de 3 October Vereeniging graag een steentje bijdraagt aan dit deel van het ‘Feest der Feesten’. Over op welke wijze de schoonmaak dag of – nacht ingevuld zou moeten worden, beloofde Kamps in overleg met zijn bestuur te treden. Elias: “Mijn voorstel is toen ook goed ontvangen door de gemeente met de woorden: ‘Hoe meer mensen de stad opruimen hoe beter. Graag gaan we met de 3 October Vereeniging in overleg hoe we dit samen zo goed mogelijk kunnen oppakken’’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *