Fietspad tussen Stationsweg en het Schuttersveld op de schop

Het voet- en fietspad langs de fietsenstalling Lorentz wordt in twee fasen heringericht deze week. Het gaat om het deel tussen de Stationsweg en het Schuttersveld. Maandag 14 augustus t/m vrijdag 18 augustus het eerste stukje vanaf de Stationsweg tot aan de helft van de fietsenstalling dan nog bereikbaar via het Schuttersveld. En van 21 augustus t/m vrijdag 1 september het tweede stuk fietspad vanaf de fietsenstalling tot aan het Schuttersveld. De fietsenstalling is dan bereikbaar via het Schuttersveld. Bij het opnieuw inrichten maakt de gemeente duidelijker onderscheid tussen voet- en fietspad. Het nieuwe fietspad krijgt dezelfde uitstraling als de overige fietspaden in de binnenstad. Fietsers worden tijdelijk omgeleid via de Ballonstraat.

Het huidige concept is een voorbeeld van ‘shared space’ ( weggebruikers zoek ‘t zelf maar uit) een openbare ruimte zonder stoplichten of scheiding van verkeersdeelnemers waarbij de bedenkers veronderstelden dat  de weggebruikers dan beter zouden opletten.

Maar de voetgangers van de Stationsweg die vaak gehaast op weg zijn naar het station oversteken letten slechts zelden op de fietsers die van links en rechts komen. Het waarschuwingsbordje dat zij passeerden lopen ze straal voorbij met de aandacht op de stationsklok. De gemeente reageert als volgt:”Het doel van de herinrichting van het voet- en fietspad langs de fietsenstalling Lorentz is om de situatie voor fietsers en voetgangers overzichtelijker en veiliger te maken. Door een duidelijk onderscheid aan te brengen tussen fiets- en voetpad weten fietsers en voetgangers voortaan beter wat hun plek in de openbare ruimte is”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *