Directiewisseling bij Schouwenhove.

In de Leidse serviceflat Schouwenhove vindt per 1 september een directiewisseling plaats. Na negen jaar vertrekt Annelies de Koning wegens het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd. Annelies de Koning wordt opgevolgd door Sarah van den Bos. Mevrouw van den Bos, Voorburg, 1983, werkte in als manager in de GGZ en in de huisartsenzorg. Haar laatste functie was manager bij GGZ Rivierduinen Eetstoornissen Ursula in Leiden

Oud directeur De Koning verlaat de serviceflat op een moment dat Schouwenhove in een goede staat verkeert en de geboden service van hoog niveau is. Het gebouw met 173 zelfstandige appartementen werd in 2022 gemoderniseerd, onder andere met een fraaie entree en een nieuw aangelegde tuin. De vraag naar de appartementen in het hogere huursegment is de laatste paar jaar sterk toegenomen. Voor de ruime twee- en driekamerappartementen bestaat een wachtlijst, de wachttijd bedraagt nu gemiddeld een half jaar.

Het bestuur van Schouwenhove heeft de nieuwe directeur aangesteld in de verwachting  dat de ouderenhuisvesting in de komende jaren voor grote uitdagingen staat. Door een goede samenwerking met de Leidse partners en het  gemeentebestuur kan Schouwenhove voorzien in een toenemende vraag naar aangepaste en veilige huisvesting alsmede dienstverlening voor een specifieke groep ouderen. Veel ouderen willen een (te) grote woning graag verruilen voor een luxe appartement en daarmee ‘ontzorgt’ zijn.          

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *