Burgemeester Van der Velden geeft startschot Spinning Marathon

Op vrijdag 1 september 2023 opent waarnemend burgemeester van Leiden, Peter van der Velden, op zijn eerste werkdag in Leiden het startschot geven voor een 24 uurs Spinning Marathon pal voor station Leiden Centraal.

De marathon wordt georganiseerd door Roos Guijt en Rick Heemskerk. Het geld dat de twee hiermee willen ophalen, gaat naar de Bas van de Goor Foundation. Deze organisatie zet zich in om de kwaliteit van leven van mensen met diabetes te verbeteren door middel van sport en bewegen. Burgemeester Van der Velden heeft zelf ook diabetes en ondersteunt de actie van harte. Naast het geven van het startschot zal hij ook zelf op de fiets stappen en enkele minuten meefietsen.

De Bas van de Goor Foundation is opgericht door de voormalige Olympische topvoetballer Bas van de Goor. De organisatie zet mensen met diabetes aan tot wandelen, fietsen en samen sporten. Want bewegen is goed voor je als je diabetes hebt. Het heeft positieve effecten op bloedsuikerwaardes, insuline- of medicijngebruik en helpt om fitter te worden. De stichting organiseert jaarlijks sportkampen, -clinics, bijeenkomsten en gezinsweekenden, waarbij sporten en bewegen centraal staan. Deze initiatieven zijn van onschatbare waarde voor honderden kinderen die met diabetes leven, en hun gezinnen.

Vrijwel al deze activiteiten kunnen zij dankzij fundraising gratis aanbieden. Met de 24-uurs Spinning Marathon willen Rick en Roos ervoor zorgen dat deze activiteiten van de Bas van de Goor Foundation nog lang (gratis) toegankelijk zullen blijven voor iedereen die dagelijks moet leven met diabetes.

Meer informatie is te vinden op een speciale pagina van de Bas van de Goor Foundation-website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *