Hoge  Rijndijk groene entree voor de stad

De Hoge Rijndijk is een drukke rommelige invalsweg van Leiden maar het wordt echt veiliger én groener belooft verkeerswethouder Ashley North. Hij toont  de artiest pressie (foto inzet). Zoek de verschillen. North: “Ruimte winnen we met de opheffing van de busbaan. De bus halteert op de rijbaan. Er komt een groene middenberm voor in de plaats. Langs de hele Hoge Rijndijk komen aan beide zijden brede trottoirs, die heden ten dag soms helemaal ontbreken. Één richting fietspaden aan beide zijden van de weg. En parkeerplekken met waterdoorlatend plaveisel. Wat minder  parkeerplaatsen, meer groen en veiliger, wethouder? Wordt het autoverkeer opgehouden door de bussen die stoppen op de rijbaan?  North is van mening dat het verkeer juist sneller gaat doorstromen. “De bus hoeft niet meer wachten met invoegen”. Maar de auto’s stoppen nu toch zodra de bus z’n knipperlicht aanzet”. Hoeveel parkeerplaatsen minder? North: “10”.  Hoeveel bomen meer? “31”.  Gaan durf-fietsers niet clandestien oversteken als ze aan de verkeerde kant van het éénrichting fietspad rijden?”. North: “Dat mag niet”. En hij vervolgt: “Leidenaren moeten nog wel even geduld oefenen, want de werkzaamheden beginnen pas in 2028.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *