Sportcafé met VVD-minister Conny Helder

Conny Helder, demissionair minister voor Langdurige Zorg en Sport sprak woensdag met lokale sportbestuurders hoe meer Leidenaren in beweging te krijgen. De bijeenkomst was georganiseerd door de VVD-afdeling Leiden samen met rugbyclub DIOK. Het sportcafé werd goed bezocht en produceerde veel nieuwe goede ideeën.

Cees Ahsmann en Stephan Ong van DIOK vertelden over de manier waarop zij bij de jongste kinderen én hun ouders al vanaf het begin het clubgevoel plus de waarden meegeven om samen iets te presteren. In de sport leer je winnen en verliezen, samenwerken alle ervaringen van onschatbare waarde in je verdere leven.  Ook lieten zij zien hoe belangrijk onze hun topsporters zijn als inspiratiebron en rolmodel, hoe zij zich voor de club en ook voor de stad kunnen inzetten, en zo een voorbeeldfunctie kunnen vervullen.

Topsport Leiden-voorzitter Houssin Bezzai vertelde zijn persoonlijke verhaal. De manier waarop sport hem in zijn leven heeft geholpen om te komen waar hij nu is. Hij had veel geluk en hulp van anderen, vertelt hij want niets gaat vanzelf. Als Topsport Leiden-voorzitter wil hij zich inspannen dat iedereen dezelfde mogelijkheden krijgt om te kunnen sporten, vertelde hij.

Aan de minister de vragen over hoe ‘Den Haag’ de Leidse sportclubs kan helpen om een fijne en veilige sportomgeving te scheppen, schoolsport te stimuleren en er ook voor te zorgen dat mensen met een beperking ook de kans krijgen om volwaardig in de maatschappij mee te kunnen doen.

Niet alle vragen en onderwerpen die in het gesprek voorbijkwamen, konden ter plaatse opgelost worden. Daarom nam Leids VVD-raadslid Maaike van Vliet het op zich om veel kwesties op andere plaatsen aan de orde te stellen. Zij wil samen met de sportvertegenwoordigers een rondetafelgesprek organiseren in de Leidse Gemeenteraad, ter voorbereiding op de discussie over het nieuwe sportbeleid van de gemeente.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *